Op donderdag 14 januari heeft de gemeente Lanaken het nagelnieuwe kantorencomplex “Vrijetijdsinfopunt” officieel in gebruik genomen. Het hypermoderne gebouw ter waarde van 1,2 miljoen euro huisvest voortaan de diensten sport, jeugd, cultuur, festiviteiten en het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB). Die diensten waren tot voor kort op verschillende aftandse, te krappe of slecht toegankelijke locaties gevestigd. Het AGB is de bouwheer en beheerder van het nieuwbouwcomplex.

“De centralisatie van de vrijetijdsdiensten in het nieuwe gebouw staat garant voor een betere dienstverlening aan de bevolking en de verenigingen.”
Schepen Sofie Martens (Open Vld), Gemeente Lanaken

“De verschillende diensten kunnen hun werking nu beter op elkaar afstemmen. Om beurten zullen medewerkers van de verschillende afdelingen een frontdesk bemannen en bezoekers desgewenst naar de juiste dienst doorverwijzen. Elke dienst beschikt over eigen comfortabele kantoren met ergonomisch kantoormeubilair. Er zijn ook flexidesks voor gemeenschappelijk gebruik, zitruimtes met kleurrijk en eigentijds meubilair, gemeenschappelijke werkruimtes en stilte kantoorruimtes voorzien. Daarin kan het personeel in alle rust ongestoord werken.” Het energiezuinige gebouw (E-peil 30) baadt in het licht door de open ruimtestructuur en door grote glaspartijen met panoramisch uitzicht. Verder omvat het kantorencomplex onder meer 2 keukenblokken, sanitair, opbergruimtes, een vergaderlokaal in de kelderverdieping , een lift en een terras. Het complex is met geavanceerde technologische snufjes uitgerust.  Naast de geothermische energieopwekking zal een badge systeem de deuren, het alarm en de printers aansturen.